Vergoeding voor de begeleiding

De begeleiding van Praktijk voor Orthopedagogiek Perry van Baal wordt vergoed door Centrum Jeugd en gezin uit de gemeenten West Brabant West. Hier vallen de volgende gemeenten onder: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. Ook geldt de overeenkomst voor de volgende gemeenten in Zeeland: Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Tholen en Schouwen-Duiveland.

Wil je jouw kind via het Centrum Jeugd en Gezin bij mij aanmelden, dan is dit geen enkel probleem. Plan een afspraak met de CJG’er bij jou in de buurt en benoem dat Praktijk voor Orthopedagogiek onderaannemer is van Stichting Inzet voor Zorg. Of ga langs bij de huisarts voor een verwijsbrief en laat de huisarts aangeven dat Stichting inzet voor zorg en Praktijk voor Orthopedagogiek Perry van Baal de zorg gaan leveren. De zorg wordt op deze manier vergoed.

Ook zonder diagnose of verwijzing kun je terecht bij Praktijk voor Orthopedagogiek Perry van Baal. Soms willen ouders niet dat bepaalde informatie wordt geregistreerd of gedeeld. Dit houdt wel in dat de zorg die de praktijk biedt niet standaard wordt vergoed vanuit de basisziektekostenverzekering. Informeer daarom altijd bij je eigen zorgverzekering wat je mogelijk wel of niet vergoed krijgt. De zorg kan wel vanuit het persoonsgebonden budget worden vergoed en je kunt de gemaakte kosten (deels) aftrekken als bijzondere kosten bij de belastingaangifte.